18 juli 2024

Historie van SGM

augustus 2019

De overheid, kan onder voorwaarden een subsidie verstrekken in het kader van:
“Een tegen Eenzaamheid”

hoorden oud bestuursleden en initiatiefnemers Gerard van Vliet en Rien Nijsse. Met dat idee gingen zij naar het bestuur van s.v. Geinoord Nieuwegein, om te polsen of zij vanuit maatschappelijk oogpunt, interesse hadden om hiermee iets te doen.

Een heel mooi initiatief, was het antwoord van het bestuur. De sportvereniging kan op die manier hun maatschappelijke betrokkenheid tonen, door hun accommodatie beschikbaar te stellen

Gerard en Rien gingen aan de slag met plannen en werven van vrijwilligers. Lokale instanties werden aangeschreven, huisartsenposten en kerkelijke instellingen benaderd en ook de wethouders van Sport en Welzijn van de gem Nieuwegein gepolst. Alle seinen stonden op groen en op …. was de aftrap met als slogan “Kom van die bank af”
En dat was het begin in 2019. De werkgroep onder de naam Met En Voor Elkaar 75+ kwam bijeen. Meer info op deze website https://www.eentegeneenzaamheid.nl/

De Stichting Geinoord Maatschappelijk is opgericht in november 2021. Door het oprichten van de stichting is er ook een bestuur gevormd met een Raad van Toezicht. (allemaal vrijwilligers met een Geinoord verleden)

Druk op de YouTube button om het promo filmpje “Kom van die bank af” te bekijken. (boven)
En de documentaire welke ook op RTV Utrecht is geweest (onder) “Een betere wereld bij u in de buurt
s.v. Geinoord Met En Voor Elkaar