18 juli 2024

MeVe 75+

Het project ter bestrijding en voorkomen van eenzaamheid is opgestart om ouderen van 75+ een gezellige en ontspannen dinsdagmorgen te bezorgen. Het project heeft als werktitel Met En Voor Elkaar (MeVe) en wordt aangestuurd door een projectgroep. Ouderen kunnen worden opgehaald en thuisgebracht door leden van de Walking Voetbalgroep van s.v. Parkhout.
Gastvrouwen, echtgenoten van sv Parkhout leden en cliënten van “Reinaerde”, verzorgen de koffie en de lunch. Dan zijn er ook nog de stagiairs van het ROC Midden Nederland welke de beweegoefeningen verzorgen. Het onderhouden van sociale contacten en deelnemen aan oud Hollandsche gezelschapsspellen als sjoelen en rummikup en ook klaverjassen en bridgen zijn elke dinsdagmorgen de favoriete bezigheden.

Deze dinsdagmorgen begint om 10.00 uur en wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch tot circa 13.00 uur. De Stichting Maatschappelijk Parkhout verzorgt dit met onbetaalde vrijwilligers en alles is gratis.

Voor de coronatijd is er al een video opgenomen door Kattenogen. Het laat zien waar Met En Voor Elkaar voor staat. Het is een impressie over het MeVe project. Door op de link te klikken kan je de video starten.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL5b82v_T3MPSo_stdBfxjQCMiENxe7BRi