18 juli 2024

Verslag sponsorwandeltocht Rien Nijsse week 2

Pelgrimspad 2023 Amsterdam – Maastricht
Zaterdag 9 tot en met vrijdag 15 september

Dag 8. zaterdag 9 sept. Nederhemert – Udenhout

Rien is de 2e week ingegaan van zijn sponsorwandeltocht met prachtig zomerse weersomstandigheden, ik ben benieuwd of dat de hele week aanhoud. Vandaag al vroeg vertrokken in de mist !!!

De pont bij Bern was nauwelijks te zien. Nadat de mist was opgetrokken door het prachtige stadje Heusden gelopen. Daarna via het koele bos naar de verzengende hitte van de Drunense Duinen. Buitengewoon mooie 29 km.

Dag 9 zondag 10 sept. Udenhout – ’t Eind (Haaren)

Vandaag alleen gelopen en het valt wel op dat je meer van de omgeving ziet als je (niet) minder kletst. Natuurgebied “De IJzerenMan” is prachtig. Vandaag gezwommen in de Esschestroom, prachtig !!!!

Dag 10 maandag 11 sept. ’t Eindt (Haaren) > Middelbeers.

Vandaag vanuit Haaren met Cherry vertrokken. Op maandag veel restaurants dicht dus brood mee en koffie bij de Jumbo. Cherry denk hier zijn 2e woning te hebben gevonden

Maar hij vindt uiteindelijk dit groot genoeg !!!

Het zwemmen in een vennetje levert wel modderpoten op, maar het koelt wel lekker af.
En de gesprekken waren 24,8 km weer heel prettig

Dag 11 dinsdag 12 sept. Middelbeers > Riethoven

Vandaag is Dirk de uitdaging aangegaan om mee te lopen. Weinig wandel-ervaring maar toch spontaan ingevallen voor geblesseerde Hans. Bij de offerboom heeft Dirk ook spontaan een krentenbol geofferd. Respect voor Dirk die vandaag een record wandelde van 28.9 km. Weer een super gezellige dag.

Dag 12 woensdag 13 sept. Riethoven > Heeze

Vandaag wandelt Lea mee naast super vrijwilligster schrijft zij ook stukjes voor wandelnet. Lea heeft superhandige apps waardoor je niet meer kan verdwalen. Prachtige paden langs de Dommel gelopen. SUPER !!

Dag 13 donderdag 14 sept. Heeze > Someren-Heide

Oud collega Jack was vandaag de sparring partner. Onderweg was er maar 1 restaurant open genaamd “de Soete Inval” Wat laat, om 20:30 uur kwam ik aan bij mijn slaapadres. De gastvrouw was al in slaap gevallen in de keuken. Uiteindelijk komt alles toch nog goed.

Rien heeft zijn nieuwe woning gevonden

Dag 14 vrijdag 15 sept. Someren > Altweerderheide

Vandaag een boswandeling met Gerard. Veel bomen en af en toe heide, maar weinig water en dus ook niet gezwommen. Wel fijn dat we veel schaduw van de bomen hadden.

De onverwachte horeca (Peerkebosch) was welkom na ca 14 km voor koffie en appeltaart.

Daarna nog 6 km naar de lunch. En 5 km naar het finishbier.

Rien heeft nu zijn tweede week van zijn sponsorloop erop zitten.
362 km heeft hij met prachtige weersomstandigheden gelopen.
Donderdag hoopt hij in Maastricht aan te komen.
Volgende week de laatste samenvatting van zijn belevenissen.