18 juli 2024

Verslag sponsorwandeltocht Rien Nijsse week 1

Pelgrimspad 2023 Amsterdam – Maastricht
Zaterdag 2 tot en met vrijdag 8 september

Dag 1 zaterdag 2 sept. Amsterdam > de Kwakel
Wat een start is van een prachtige nazomerweek is ook de start van Rien zijn wandeltocht.

Op zaterdag gaat hij met de trein via Utrecht naar Amsterdam CS. Vandaag is Mehmet de gast die meeloopt. De tocht gaat dwars door Amterdam naar het Amsterdamse Bos. Via Amstelveen en Aalsmeer met veel herrie van vliegtuigen naar de Kwakel. De eerste etappe hebben we erop zitten. 35km

Dag 2 zondag 3 sept. de Kwakel > Kortenaar

Hans stond vanmorgen met een lekke band op de A2 dus later vertrokken. Langs de Amstel en de Drecht met veel bootjes een prachtige korte tocht vandaag. Tenminste als je oplet en de juiste route volgt. Toch weer 18,5 km.

Dag 3 maandag 4 sept. Kortenaar > Reeuwijk

Een mooi tocht vandaag door het Groen Hart, Lenie Mook vrijwilliger bij buurthuis in Vreeswijk loopt vandaag gezellig mee. Prachtige mooie stukjes langs de Oude Rijn bij Zwammerdam. Vervelend als je de oplader laat liggen bij het vorige adres dan stopt op enig moment je mobile telefoon. vandaag 28 km.

Dag 4 dinsdag 5 sept. Reeuwijk > Schoonhoven

Vandaag richting Schoonhoven samen met Freek den Brok, voorzitter van de Stichting Topvoetbal Nieuwegein STN. Het wordt nu aardig warm in de middag, de petjes zijn hard nodig.
Het biertje aan de finish in Schoonhoven smaakte bijzonder. Vandaag weer 25,6 km gelopen

Dag 5 woensdag 6 sept. Schoonhoven – Molenaarsgraaf

Best wel warm al vandaag met veel weilanden en weinig schaduw. De horeca in Groot Ammers brengt uitkomst. Lia is de meeloper vandaag. Aan het einde van de dag komt haar man haar ophalen in Bleskensgraaf. Deze dag 22 km gewandeld.

Dag 6 donderdag 7 sept. Molenaarsgraaf – Woudrichem

Ondanks de warmte vandaag waren er best wel schaduw plekken onder de lindebomen. Rene liep vandaag mee een oude voetbalkameraad van JSV, en dat was wel even een weerzien na 10 jaar. De laatste 2 km van Gorinchem naar Woudrichem ging per veerboot over de Merwede, prachtig.
28 km gewandeld vandaag.

Dag 7 vrijdag 8 sept Woudrichem – Nederhemert

Rien is nu een week onderweg en loopt vandaag, de warmste dag van de week me tropische temperaturen toch maar weer 26 km. Peter vergezelt hem vandaag op zijn wandeling waar niet allen de hitte maar ook brandnetels een geduchte tegenstander zijn. Ondanks dat alles toch weer een geslaagde dag.

De totale afstand deze week gelopen is 183 km. Je kunt Rien zelf ook volgen op;
https://www.polarsteps.com/riennijse/8203578-pelgrimspad-2023-amsterdam-maastricht

Rien Nijsse, voorzitter van de Stichting Maatschappelijk Parkhout loopt al 5 jaar langeafstandwandelingen (LAW) Hij nodigt iedere dag een andere persoon, een kennis of iemand van de voetbalclub uit om mee te wandelen. Vorig jaar en dit jaar verbond hij een goed doel aan zijn wandelingen, De SGM. Ook jij kan hem sponsoren met elk bedrag wat je wilt. Hoe je dat kan doen lees op de eerste pagina van dit artikel. Klik op “Sponsorwandeltocht Rien Nijsse” voor meer informatie