18 juli 2024

Verslag sponsorwandeltocht Rien Nijsse week 3

Pelgrimspad 2023 Amsterdam – Maastricht
Zaterdag 16 tot en met donderdag 21 september

Dag 15. zaterdag 16 sept. Altweerderheide > Eli

Ik heb met opa gelopen en 13.22 km gewandeld. We kwamen in en langs de bossen, bosmeren en 1 opgedroogd bosmeer . We liepen langs een paarden gebied en dat was het. van Rens Miltenburg.

En opa genoot van het praten met Rens, die ook erg alert was op de route van de rood-witte streepjes. Heerlijke dag met m’n kleinzoon van 9jr.

Dag 16. zondag 17 sept. Eli > Kesenich

Met kleinzoon Ivo (7 jr) 12 leuke kilometers gelopen. Afwisselend wandelen van Ell, Hutten, Ittervoort, via Thorn naar Kessenich in België.
Onvermoeibare Ivo speelde op en skatebaan in Hulten en een speeltuin in Ittervoort, waar ook de koffie en thee met vlaai werd genuttigd .

Dag 17. maandag 18 september Kessenich > Sittard

Met Pauline vandaag gezellig door Limburg gestapt. Weer een afwisselend mooi landschap met prachtig wandelweer. Veel zon en geen regen. Telkens langs de slingerende Maas de alsmaar afwisselende oevers toonde.

Dag 18. dinsdag 19 september Sittard > Mingersberg

Vandaag met Nico een zware dag doorgemaakt.. Die route begon met de Kollenberg.. Veel klimmen en dalen in Limburg en dat doet zeer aan de kuiten en de rest van het lijf. Maar het biedt daarentegen prachtige vergezichten.

Dag 19. woensdag 20 september Mingersberg > Margraten

Wat een fantastisch mooie etappe vandaag. Met Bastiaan heb ik 25,9 km door prachtig Zuid Limburg gelopen. Veel klimmen en dalen, maar oh wat een geweldige vergezichten. Om iedere bocht keken we weer in een landschap dat een ansichtkaart waard was

Dag 20. donderdag 21 september Margraten > Maastricht

Weer een ongelooflijk mooie dag met warm weer en afgesloten met een heerlijk mals regentje halverwege Maastricht. Karin heeft in Maastricht nog wel de poncho aangedaan, ik hield het bij een plastic jasje. De geur van de regen was gewoon heerlijk na 20 dagen droogte.

Rien Nijsse is aan het einde van zijn Pelgrimspad sponsorwandeltocht. Wat heeft hij het met de weersomstandigheden enorm getroffen. Proficiat Rien met deze fantastische prestatie. Rien heeft in totaal, inclusief omloop kilometers 496 km achter de rug !!!